Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Charekteristika Divé Báry

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Osnova:1)Bára a prostředí,ve kterém žila
2)Vnější charakteristika (vzhled)
3)Vnitřní charakteristika (vlastnosti)
4)Vztah vesničanů k Báře


Bára je hlavní postava povídky Boženy Němcové Divá Bára.Žila s tatínkem,obecním pastýřem,v malé chaloupce ve vesnici Vestci.Chaloupka patřila mezi nejčistčí ve vesnici.Žil s nimi i pes Lišaj,který pomáhal Jakubovi na pastvě.Maminka jí zemřela,když byla úplně malá.

Bára měla dlouhé černé vlasy,velké modré oči,nad nimi temně černé obočí.Nos byl krátký a tupý,ústa poměrně velká plná.Při úsměvu jí vždy zasvítily bílé zuby.V létě si nezakrývala obličej,proto byla pěkně opálená.Bára chodila prostě oblečená,nosila tmavou sukni,bílou halenu a v zimě přidala vlněný kabátek.I oblečení,ve kterém Bára nebo Jakub chodili bylo vždy čisté.

Bára se ničeho nebála,nepatřila mezi pověrčivé.Na rozdíl od všech dívek z vesnice uměla plavat.Převyšovala ostatní dívky a byla velmi silná a mrštná.Dovedla zkrotit i nejzdatnější dobytče,kterého se mnozí chlapci báli.Nejvíce se kamarádila s Elškou a slabým Jozífkem,kterého se před ostatními zastávala.

Mnozí vesničané neměli Báru rádi,protože se od nich tolik lišila.Zato Elška a Jozífek Báru milovali,protože poznali,jaké má dobré srdce.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT